Польща зацікавлена ​​у підписанні Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Це не тільки пожвавить економічні відносини між Україною та Польщею, але також допоможе полякам зміцнити свої позиції в ЄС. Про це у ході конференції «Україна-ЄС: перспективи та надії» заявив професор Мирослав Петровський, депутат Європейського парламенту.

У той же час політик зазначив, що доля екс-прем'єра Юлії Тимошенко не повинна завадити євроінтеграції України.

«З точки зору польських інтересів не є пріоритетом звільнення Тимошенко, яка, до речі, насправді підписала дуже несприятливий газовий контракт з Росією і минуле якої не зовсім ясне», - зауважив Петровський.

При цьому він висловив упевненість у тому, що підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС піде на користь не тільки українсько-польським відносинам, але і зміцнить позиції самої Польщі у Євросоюзі.

«Польща повинна прагнути до якнайшвидшого підписання угоди про асоціацію України з ЄС. Це може оживити економічне співробітництво Польщі та України і зміцнити нашу позицію у ЄС. З точки зору польських інтересів, важливо, щоб співпраця України з ЄС якомога швидше активізувалася. Це більш важливо, ніж повне дотримання стандартів Європейської Комісії», - зазначив європарламентарій від Польщі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219