Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов заявляє, що на сьогоднішній день вже немає черг на отримання термінових закордонних паспортів. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він повідомив у ході перевірки роботи Поліграфкомбінату «Україна».

Перший віце-прем'єр також доручив поліграфкомбінату створити у Державній міграційній службі 20-денний запас бланків закордонних паспортів у розмірі 50 тис. одиниць.

Він зазначив, що виробничі потужності дозволяють випускати бланки паспортів у достатній кількості. «Я вважаю, що якщо до нас звернеться якась невелика країна, ми впораємося із замовленням», - сказав перший віце-прем'єр.

Крім того, він зазначив, що у нього особисто є закордонний паспорт старого зразка, а також дипломатичний паспорт.

Арбузов також доручив попрацювати над здешевленням закордонного паспорта.

У свою чергу, директор поліграфкомбінату «Україна» Максим Степанов доповів першому віце-прем'єр-міністру, що до 2 серпня проблема з наявністю бланків закордонних паспортів буде знята.

Він повідомив, що на сьогоднішній день на добу «Україна» відвантажує 6 тис. бланків закордонних паспортів. «До кінця тижня, у четвер-п'ятницю, ми вийдемо на 10 тис.», - запевнив він першого віце-прем'єра.

За словами Степанова, максимальна потужність підприємства дозволяє відвантажувати до 20 тис. бланків закордонних паспортів на добу.

Нагадаємо, раніше голова Державної міграційної служби Микола Ковальчук заявив, що затримка з видачею закордонних паспортів тимчасова і пов'язана зі зміною виробника бланків паспортів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253