Міністерство закордонних справ України поки не отримало від британської сторони підтвердження особи двох студентів, затриманих 18 липня за підозрою у причетності до вибухів біля мечетей у Великобританії.

«МЗС станом на зараз поки не може підтвердити особи громадян, які були затримані у Великобританії. Ми не можемо підтвердити їхнє українське громадянство, оскільки це можна зробити тільки на підставі їхніх паспортних документів, які ми до цих пір на наш запит не отримали від британської сторони», - повідомив «Інтерфакс-Україна» директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Крім того, за його словами, українська сторона поки не отримала згоду британської на відвідування консулом цих громадян.

«Ми очікуємо відповіді британської сторони щодо підтвердження особи цих громадян найближчим часом», - підкреслив він.

Нагадаємо, 19 липня на офіційному сайті поліції Вест-Мідленда була оприлюднена інформація про арешт двох українських студентів із Харкова і Дніпропетровська віком 22 і 25 років. Згідно з інформацією, вони були затримані у рамках розслідування вибухів біля мечетей у містах Тіптоні та Волсоллі. Пізніше з'явилася інформація про те, що арешт одного із затриманих, крім справи про вибухи, пов'язаний ще і з убивством пенсіонера у Бірмінгемі.

Деякі ЗМІ повідомили, що він перебуває в ізоляторі і частково зізнався у злочині.

Другого затриманого, за інформацією ЗМІ, після допиту відпустили.

У червні при вибухах біля мечетей у Тіптоні та Волсоллі ніхто не постраждав, проте, розслідуючи вибухи, поліція отримала повідомлення про можливе замінування мечеті у Вулверхемптоні. У самій мечеті нічого не знайшли, але залишки вибухівки були виявлені поблизу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187