Викладач українців, яких підозрюють у скоєнні терактів біля мечетей у Великобританії, Віктор Ласкін не вірить у їхню вину. Про це він заявив газеті «Сегодня».

«Мені дзвонили представники нашого міжнародного проекту, говорили, що заарештували Пашку і з ним харків'янина (Дениса Н.), але там щось незрозуміле. На відеозаписах толком не видно, хто там, а наших хлопців поліція загребла. По-моєму, це все дурниця. Ну поміркуйте самі: Пашка тільки у квітні приїхав, і що, він відразу почав підривати ці мечеті?! Дурниця! Він такий тихий, скромний хлопчик, ніколи не конфліктував, тихоня, як кажуть. Толком навіть за себе не міг постояти. У Великобританію поїхав за міністерською програмою», - розповів він.

Нагадаємо, 19 липня на офіційному сайті поліції Вест-Мідленда була оприлюднена інформація про те, що «двоє українських чоловіків віком 22 і 25 років, яких заарештували у рамках розслідування вибухів біля мечетей у містах Тіптон і Уолсолл, залишаються під арештом».

Пізніше стало відомо, що затримані проходили стажування в IТ-компанії Delcam. Як повідомили у компанії, один із хлопців навчався у Великобританії вже чотири місяці, а інший - тільки два. Вони познайомилися на стажуванні.

За інформацією «ТСН», поліція Великобританії відпустила одного із українців, обвинувачених у вибухах поблизу мечетей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144