Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов під час зустрічі з членами Європейської Бізнес Асоціації зазначив, що влада докладає всіх зусиль для поліпшення умов ведення бізнесу в країні, повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра.

«Ми однозначно налаштовані на зміцнення індексу інвестиційної привабливості України і будемо приймати восени необхідні для цього закони. Ми будемо йти зрозумілим і прозорим шляхом - уряд зацікавлений у цьому», - заявив Арбузов.

Його підтримали міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов, міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк та заступник міністра доходів і зборів Віктор Левицький, які також були присутні на зустрічі.

При цьому Арбузов підкреслив, що Україна вже давно визначила вектор свого розвитку: «Ми зробимо все, що від нас залежить, щоб зробити крок у Європу».

Під час зустрічі представники Європейської Бізнес Асоціації торкнулися теми законів про векселі та трансферне ціноутворення, які були недавно прийняті парламентом. Арбузов запевнив їх, що закон про трансферне ціноутворення принесе позитивні наслідки для економіки, незважаючи на те, що депутати Верховної Ради сприйняли цей документ дуже насторожено.

У той же час він зазначив, що використання векселів не є обов'язковим: «Це можливість, а не зобов'язання. Хочете - застосовуйте, ніхто живих грошей не відміняв ». До того ж, перший віце-прем'єр ще раз акцентував увагу на тому, що уряд передбачає мінімум три напрями для застосування векселів: відшкодування заборгованості, відшкодування ПДВ та кредитування.

Перший віце-прем'єр також запропонував Європейській Бізнес Асоціації у разі, якщо у підприємців виникнуть складнощі, пов'язані з введенням законів у дію, звертатися до уряду за роз'ясненням.

Не оминули увагою на зустрічі і тему «антирейдерської» комісії, яку очолює Арбузов.

«Наша мета - розглядати конкретні випадки, втручатися у процес. Пройде час, і ви відчуєте, що держава дійсно стурбована захопленням підприємств. Наступного тижня відбудеться засідання комісії, і перелік питань вже визначений. До речі, почнемо з питань, які передані Європейською Бізнес Асоціацією», - сказав Арбузов.

У свою чергу, виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев'янко висловила подяку першому віце-прем'єр-міністру за те, що він працює з представниками бізнесу відкрито і прозоро: «Діалог з урядом дуже важливий для нас».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198