Прокуратура Київської області направила до суду обвинувальний акт щодо заступника начальника одного зі структурних підрозділів територіального органу Головного управління Міндоходів у Київській області, викритої у хабарництві.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Київської області, чиновниця вимагала та отримала хабар у розмірі 35 тисяч гривень від підприємця за обіцянку зменшити штрафні санкції.

«Підприємець займалася роздрібною торгівлею промисловими товарами. Провівши перевірку, податківець виявила у її діяльності низку порушень податкового законодавства і сплату податків не повною мірою. У таких випадках податківці накладають штраф на порушника. Чиновник почала загрожувати підприємцю штрафом у майже мільйон гривень і відразу запропонувала інший варіант: за 35 тисяч гривень хабара їй особисто - штраф складе всього 25 тисяч гривень», - сказано у повідомленні.

Злочинні дії податківця кваліфіковані за ч.3 ст.368 КК України. Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222