Президент України Віктор Янукович підписав доручення уряду щодо прискорення виконання соціальних ініціатив «Діти - майбутнє України», пріоритетних завдань модернізації медичної сфери, а також підвищення ефективності реалізації соціально значущих проектів у регіонах України, повідомляє прес-служба Глави держави.

Так, Кабінету Міністрів доручено прискорити внесення на розгляд Верховної Ради України і забезпечити належне супроводження законопроектів про внесення змін до держбюджету на 2013 рік і про поетапну зміну рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму) для дітей.

Крім того, уряд найближчим часом має вирішити питання закупівлі не менше 1 тис. спеціалізованих автомобілів для регіональних центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Згідно з дорученням, уряд до 2 вересня має вирішити питання фінансування оснащення оперативно-диспетчерських служб центрів екстреної медичної допомоги в регіонах з використанням сучасних GPS-технологій для зменшення часу прибуття бригад швидкої медичної допомоги до пацієнта, а також виплати медичним працівникам системи екстреної медичної допомоги нових надбавок .

Кабміну також поставлено завдання при підготовці проекту держбюджету на 2014 рік врахувати видатки на реалізацію соціально значущих проектів з високим ступенем готовності, реалізація яких здійснюється і координується місцевими органами влади, у розмірі не менше 50% від загального обсягу державних капітальних вкладень.

Крім того, в проекті держбюджету має бути передбачено фінансування заходів та програм, визначених у соціальних ініціативах Президента України «Діти - майбутнє України».

«З метою прискорення темпів реалізації соціально значущих проектів в регіонах України, вирішення пріоритетних завдань модернізації медичної сфери, спрямованих на поліпшення якості надання медичної допомоги населенню, уряду до 1 жовтня доручено опрацювати механізми залучення на ці цілі додаткових фінансових ресурсів», - йдеться у дорученні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222