У Міністерстві соціальної політики складуть "чорний список" дитячих оздоровчих установ. Про це, у ході розширеної Колегії, відповідаючи на запитання кореспондента ForUm’у про ситуацію у дитячому таборі «Оріон» у Запорізькій області, заявила профільний міністр Наталія Королевська.

Зокрема, вона підкреслила, що, не дивлячись на те, що оздоровлення дітей в Україні відбувається згідно з графіком, за минулий час виникло багато проблем. «Ми запланували оздоровити три мільйони дітей. На сьогоднішній день вже оздоровлено більше двох», - сказала вона і підкреслила, що по кожній установі Міністерство отримує звіт про готовність останнього до оздоровчого процесу.

«Що стосується «Оріону», то ця установа виграла тендер і отримала держзамовлення, продовжуючи паралельно продавати путівки за комерційною ціною. Коли ми дізналися, в яких умовах відпочивають діти, переселили у кращі умови», - акцентувала Королевська.

За її словами, практично всі дитячі оздоровчі установи не підконтрольні Міністерству. «Вони або приватні, або відомчі». Проте, додала міністр, ми розробили законопроект, який надасть права місцевим громадським організація та органам влади перевіряти ці установи цілий рік.

Більше того, уточнила Королевська, «по закінченню літнього сезону ми проаналізуємо хід оздоровлення дітей та складемо «чорний список» санаторіїв і таборів, які наступного року не отримають ні держзамовлення, ні дозволів на приватну практику»,- резюмувала міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, у Бердянську дітей переселили із таборучерез неналежні умови проживання.


 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225