Міністерство доходів і зборів виявило на українських серверах соціальної мережі «ВКонтакте» (РФ) незаконний відеконтент, що містить у тому числі дитячу порнографію, у зв'язку з чим 11 липня було відкрито кримінальне провадження.

Про це йдеться у документі Міндоходів, текст якого має «Інтерфакс-Україна».

Зокрема, в документі повідомляється, що 10 липня була завершена комплексна експертиза, яка виявила, що на 265 файлах, вилучених у невстановленої особи, яка діяла від імені мережі «ВКонтакте, була інформація з ознаками порнографічної продукції, у тому числі дитячої порнографії, а також контент з ознаками пропаганди культу насильства і жорстокості.

Експертиза встановила, що незаконна інформація знаходилася на серверах з грудня минулого року, тільки у період з 14 по 26 червня її переглянуло 31 млн користувачів.

Провадження у справі відкрив слідчий відділ Державної податкової інспекції у Деснянському районі Києва.

Нагадаємо, 27 червня технічний директор соціальної мережі «ВКонтакте» Микола Дуров заявив, що правоохоронні органи в Києві вилучили сервери компанії. «Сервери в Києві в даний час недоступні, оскільки їх вилучила українська поліція для слідчих дій», - написав він на своїй сторінці ввечері в середу.

У свою чергу, засновник «ВКонтакте» Павло Дуров написав у себе на сторінці у соцмережі, що вартість вилученого обладнання складає півмільйона доларів.

Міндоходів, зі свого боку,зазначило, що вилучене слідчими у компанії ТОВ «Дата-Айікс ЮЕЙ» комп'ютерне обладнання не має стосунку до роботи соціальної мережі «ВКонтакте».

Зокрема, за даними Міністерства, слідчі Державної податкової інспекції у Деснянському районі Києва вилучили обладнання у ході досудового розслідування у рамках кримінального провадження за фактом навмисного ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ «Евос». У рамках цього розслідування було проведено обшук у службових і підсобних приміщеннях ТОВ «Дата-Айікс ЮЕЙ», у ході якого службові особи ТОВ «Дата-Айікс ЮЕЙ» добровільно здали 10 одиниць комп'ютерної техніки з розміщеними на них серверами провайдера, який надавав доступ до мережі Інтернет.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255