У Бєлгородській області Росії, яка межує з Україною, зареєстровано спалах африканської чуми свиней. Про це повідомляє «Россільгоспнагляд».

Згідно з повідомленням, в одному із власних підсобних господарств Червоногвардійського району зареєстровано падіж свиней. У патологічному матеріалі, відібраному від полеглих свиней, в лабораторії Ракитянської районної станції у боротьбі з хворобами тварин та Бєлгородської міжобласної ветеринарної лабораторії виявлено генетичний матеріал збудника африканської чуми свиней.

Проби патологічного матеріалу направлені у Всеросійський науково-дослідний інститут ветеринарної вірусології та мікробіології. У господарстві утримувалося 14 свиней. Тварини знищені безкровним методом, трупи спалені. Приміщення, у якому утримувалися свині, спалене. Під контролем територіального управління «Россільгоспнагляду» по Бєлогородській області вживаються заходи щодо локалізації та недопущення подальшого поширення інфекції.

Як повідомляв ForUm, у червні ц.р. у селянських господарствах Воронезької області Російської Федерації зафіксовано спалах африканської чуми свиней. У зв'язку з цим у Луганській області в Україні вживалися заходи щодо недопущення незаконного ввезення продукції тваринного походження із Росії, яка уражена збудником африканської чуми свиней (АЧС).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210