Заступник голови Єврокомісії з питань юстиції Вівіан Редінг у понеділок у Мюнхені привітала прагнення канцлера ФРН Ангели Меркель посилити на рівні Євросоюзу правила щодо захисту даних.

«Такі загальні правила - це засіб забезпечити чіткий і надійний захист даних європейських громадян, а також підприємств, що діють на території Європейського союзу», - процитував вислів Редінг на брифінгу у Брюсселі офіційний представник Єврокомісії.

За словами заступника голови ЄК, Євросоюз «повинен бути єдиний у цій області, яка є важливою частиною європейських цінностей і безпосередньо пов'язана з фундаментальними правами європейських громадян, а також має основоположне значення для спільного європейського ринку», передає «Інтерфакс-Україна».

Редінг закликала всі держави-члени ЄС наслідувати приклад Меркель у роботі щодо захисту даних, щоб реформа у цій сфері, запропонована Єврокомісією у січні 2012 року, могла бути завершена до виборів у Європейський парламент у травні 2014 року.

Це, на думку заступника голови Єврокомісії, має створити єдину і міцну базу для перебігу торгових переговорів з США.

Вона також висловила побажання, щоб Європейська Рада у жовтні, яка повинна бути присвячена ринку цифрових технологій ЄС, змогла обговорити і питання безпеки даних з метою приступити до роботи з цього важливого розділу у рамках Ради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171