Статуя папи Римського Франциска, встановлена ​​ біля Кафедрального собору Буенос-Айреса, була перенесена в його музей, повідомляє Agence France-Presse. «Негайно прибрати» її, за даними аргентинської преси, зажадав особисто папа.

Понтифік, який до обрання на папський престол був архієпископом Буенос-Айреса, пояснив, що він «проти культу окремих особистостей», повідомляє The Daily Telegraph.

Скульптура була перенесена в музей, присвячений Франциску, який має відкритися через декілька тижнів. У ньому планується виставити особисті речі Франциска, що збереглися з часів його служіння в Аргентині. За деякими даними, ідея створення музею понтифіку також не сподобалася.

Статуя Франциска у повний зріст була встановлена ​​ в саду біля кафедрального собору наприкінці червня. Вона зображає понтифіка у папському облаченні, який посміхається і махає рукою. Статуя привертала увагу місцевих жителів і туристів, які з нею фотографувалися, пише «Lenta.ru».

Франциск нерідко закликав священнослужителів бути скромнішим. Зокрема, він вимагав, щоб вони відмовлялися від дорогих автомобілів. Відповідно до його настанов, у Колумбії священик заявив, що продасть свій Mercedes Benz E200, передає Associated Press. Він пояснив, що машину йому подарували брати, однак вона йому не потрібна.

З моменту свого обрання папою римським у березня 2013 року Франциск, що став першим понтифіком із країн Латинської Америки, неодноразово демонстрував і особисту скромність. Так, він відмовився від папського трону і попросив замінити його звичайним кріслом. У ході свого візиту за межі Риму він використав не традиційний «папамобіль», що захищає від куль, а відкриту машину.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186