У Волинській області та на території Польщі за підтримки української та польської сторін проходять заходи, присвячені 70-им роковинам Волинської трагедії.

У рамках заходів відбулися два молебні: екуменічний - на кладовищі у с.Павлівка (Волинська обл.) і православний - на кладовищі колишнього українського села Сагринь на території сучасної Польщі. Жителі обох сіл у свій час стали жертвами українсько-польського конфлікту 1943-1944 рр., передає «Інтерфакс-Україна».

Організатори громадської ініціативи - Східноєвропейський національний університет ім.Лесі Українки (Луцьк) та Український католицький університет (Львів). Допомогу в організації форуму надали Польсько-Український форум, Освітня Фундація Яцека Куроня (Польща), Фундація роду Шептицьких (Львів) та Об'єднання українців у Польщі.

Сторони також підписали реквієм-прощення, який був зачитаний українською і польською мовами львівським журналістом Андрієм Борковським і представником Фундації роду Шептицьких Анжеєм Шептицьким та підписаний учасниками громадської ініціативи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210