Підписання Угоди про асоціацію з Україною стане справжньою трансформацією східної політики Євросоюзу. Про це заявив голова Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу в інтерв'ю литовському виданню Lietuvos Rytas.

За його словами, Єврокомісія сподівається підписати Угоду про асоціацію з Україною і первинні угоди про асоціацію з Молдовою, Грузією та Вірменією на листопадовому саміті у Вільнюсі.

Як зазначив Баррозу, підписання угод зі згаданими країнами - справжня трансформація програми «Східного партнерства».

«Звичайно, для того щоб ці наміри були втілені в життя, потрібна тверда готовність наших партнерів реалізувати обіцяні реформи. Це головна умова складання, підписання та ратифікації цих угод», - нагадав глава Єврокомісії, повідомляє «ipress.ua».

Баррозу додав також, що з Україною Євросоюз пов'язує мета досягнення політичної асоціації та економічної інтеграції.

«Політика «Східного партнерства» пропонує такий формат відносин всім партнерам. Однак взаємодія повинна ґрунтуватися на повазі спільних цінностей, таких як демократія, права і основні свободи людини, а також прозорість судової системи держави. Сподіваємося, що Україна до листопада прийде до того, щоб відповідати критеріям, які ще в грудні були встановлені Радою закордонних справ. Ця відповідність забезпечила б незворотність процесу реформ», - підкреслив глава Єврокомісії.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди.

МЗС України вважає, що якщо питання підписання Угоди не буде штучно політизуватися, то Асоціація дійсно буде підписана в листопаді.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254