Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс спростував повідомлення деяких ЗМІ про те, що Україна не підпише Угоду про асоціацію з ЄС цього року.
Про це власному кореспонденту «УНІАН» у Брюсселі повідомили в постійному представництві Литви при ЄС.

«Литва ніколи не мала сумнівів щодо спроможності України підписати Угоду про асоціацію на Вільнюському саміті «Східного партнерства» у листопаді. У той же час, ми постійно вказуємо на те, що це відбудеться, коли українська влада досягне адекватного прогресу в трьох сферах, зокрема, щодо виборів, вибіркового правосуддя та загальних реформ», - процитували в представництві слова міністра, повідомляє «УНІАН».

«Якщо Україна буде готова підписати Угоду про асоціацію, ЄС також буде готовий», - зазначив міністр закордонних справ Литви.

Лінкявічюс нагадав, що у травні цього року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання угоди про асоціацію з Україною, який є технічним, але дуже важливим кроком, що демонструє готовність ЄС підписати угоду в листопаді.

Нагадаємо, Україні ще «треба вирішити різні проблеми, пов'язані з виборами, з прозорістю, конфліктами після виборів», сказав Лінкявічюс у понеділок, 8 липня.

Повідомлення деяких українських ЗМІ розходяться з реальною позицією партнерів України в Євросоюзі. Так тимчасово виконуючий обов'язки директора департаменту інформаційної політики МЗС Василь Зварич прокоментував повідомлення деяких ЗМІ про виступ міністра закордонних справ Литви Лінаса Лінкявічюса на конференції голів парламентських комітетів держав - членів ЄС 8 липня у Вільнюсі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195