Кримінальні провадження за обвинуваченням громадян Сергія Приходька, Андрія Ярошенка та Михайла Пшука у побитті 18 травня у Києві журналістів Ольги Сніцарчук та Владислава Соделя об'єднані в одне провадження за звинуваченням Вадима Тітушка.

Відповідну постанову сьогодні на попередньому розгляді кримінального провадження за обвинуваченням Приходька, Ярошенка і Пшука виніс слідчий суддя Шевченківського райсуду Києва Павло Слободянюк, задовольнивши таким чином клопотання сторони захисту потерпілих.

Як наголошується у постанові, враховуючи, що зазначені троє громадян разом з Тітушком скоїли одне і те ж кримінальне правопорушення і звинувачуються за такими ж статтями (хуліганство і перешкоджання професійній діяльності журналістів), суд дійшов висновку про необхідність об'єднання двох кримінальних проваджень в одне з подальшою передачею його на розгляд судді Ларисі Радуцькій, у провадженні якої перебуває справа Тітушка, і призначити до розгляду 10 липня на 15:00, повідомляє «УНІАН».

Слід зазначити, що всі обвинувачені є безробітними. Крім того, один із них - Пшук - у 2006 році був засуджений.

У той же час присутня на судовому засіданні київська вчителька Ніна Москаленко, частину будинку якої у Печерському районі столиці намагаються відібрати, в тому числі і рейдерським способом, упізнала Ярошенка та Приходько, які серед інших осіб вчинили погром у її будинку, і повідомила про це журналістам.

Нагадаємо, у червні прокуратура Шевченківського району Києва затвердила і направила до суду обвинувальний акт щодо 20-річного Вадима Тітушка, підозрюваного у хуліганських діях і умисному перешкоджанні діяльності журналістів під час масових заходів.

Нагадаємо, Шевченківським райуправлінням міліції у зв'язку з подіями 18 травня у центрі Києва розслідується кримінальне провадження за ч.2 ст.296 КК України «Хуліганство» та ч.1 ст.171 КК України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

Під час акції опозиції 18 травня молоді люди почали бійку, в якій постраждали журналіст «5 каналу» Ольга Сніцарчук і фотограф газети «Комерсант-Україна» Влад Содель.

Тим часом у Партії регіонів вважають, що документальних доказів побиття журналістів у Києві нема. Про це під час поїздки до Дніпропетровська заявила перший заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова, народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

439