Представники України увійшли до складу Індустріальної консультативної ради Фонду «Сколково» (Росія). Таке рішення прийнято на підставі пропозицій Держінформнауки. Про це заявив голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

За його інформацією, Україна запропонувала до складу Індустріальної ради віце-президента з розвитку бізнесу компанії «KM Core» Богдана Купича, заступника голови ради Федерації роботодавців України, президента Конфедерації роботодавців України, кандидата економічних наук Олега Шевчука і голову ради директорів Корпорації «Індустріальний Союз Донбасу» Сергія Таруту.

Раніше повідомлялося, що до складу Консультативної наукової ради Фонду «Сколково» від України увійшли троє українських вчених: академік НАН України, віце-президент НАН України Антон Наумовець; академік, член президії НАН України, ректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» Михайло Згурівський; академік НАН України, голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко.

Нагадаємо, що домовленість про входження українських вчених до Консультативної наукової та Індустріальної рад Фонду «Сколково» була досягнута під час зустрічі прем'єр-міністра України Миколи Азарова з делегацією Фонду «Сколково» наприкінці травня поточного року. Керівник уряду доручив голові Держінформнауки підготувати відповідні пропозиції.

Інноваційний центр «Сколково» був заснований у Російській Федерації у 2010 році з метою розвитку досліджень, розробок і комерціалізації їх результатів. Проект створення Інноваційного центру реалізується Фондом «Сколково» (повна назва - Фонд розвитку Центру розробки та комерціалізації нових технологій).

Місія Фонду «Сколково» - створення Екосистеми, формування сприятливих умов для інноваційного процесу. Вчені, конструктори, інженери та бізнесмени спільно з учасниками освітніх проектів працюватимуть над створенням конкурентоспроможних наукомістких розробок світового рівня в п'яти напрямах: енергоефективність та енергозбереження, ядерні технології, космічні технології та телекомунікації, біомедичні технології, стратегічні комп'ютерні технології і програмне забезпечення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163