Кабінет Міністрів розробив постанову «Про внесення змін до Правил паркування транспортних засобів», метою якого є введення обмежень з облаштування суб'єктами місць та майданчиків для паркування транспортних засобів на тротуарах і проїжджій частині вулично-дорожньої мережі, повідомили в прес-службі Державтоінспекції МВС України.

Ухвалення цього регуляторного акта врегулює питання відведення суб'єктам господарювання місць та майданчиків для паркування транспортних засобів на тротуарах і проїжджій частині.

«У всьому світі при температурі, що перевищує оптимальний режим експлуатації асфальту, проїзд обмежується. Але для цього на всій території є паркінги, де машини відстоюються, а люди розміщуються в нормальних умовах», - заявив президент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників (АсМАП) Леонід Костюченко виданню «Комерсант-Україна».

Президент АсМАП повідомив, що представники бізнесу втомилися чекати вирішення цієї проблеми.

Наприклад, 19 липня на об'їзній дорозі біля Борисполя відкриється майданчик для відстою вантажного транспорту третього рівня (до найвищого, п'ятого, необхідно побудувати заправку і готель), розрахований на 50 місць. Асоціація побудувала його для своїх перевізників.

«Укравтодор» узяв на себе зобов'язання побудувати близько 60 подібних стоянок. Але країна і не зобов'язана вкладати гроші - необхідно дати приватним підприємцям землю, і вони самі побудують», - заявив Костюченко, зазначивши, що будівництво такого майданчика на 100 місць обійдеться в 5 млн грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260