Президент України Віктор Янукович обговорив з новообраним головою Вищої ради юстиції Олександром Лавриновичем хід реформування судової системи, зокрема, в контексті внесення відповідних змін до Конституції. Про це ForUm'у повідомили в прес-службі Глави держави.

«Президент бачить основним завданням Вищої ради юстиції побудову судової системи з висококваліфікованими суддями, які прийматимуть рішення на підставі закону та керуючись верховенством права», - сказав голова Вищої ради юстиції після зустрічі з Главою держави.

«Зараз найбільш відповідальний етап - внесення змін до Конституції», - сказав він. Лавринович зазначив, що зміни до Конституції зараз для України є необхідними, оскільки в останні роки накопичилося багато запитань до судової системи і суддів.

Він нагадав, що у Верховній Раді вже зареєстровано відповідний президентський законопроект.

«Ми відійшли від того, що було очевидно, - подвійних касацій, від того, що був відбір суддів, необмежувальні в принципі конкуренції між фахівцями права, які могли зайняти ці посади, що знижувало професійний рівень тих, хто приходив до судів, і багато іншого», - зазначив голова ВРЮ.

«Найголовніше, що після внесення змін до Основного закону у нас істотно змінюються функції Вищої ради юстиції для того, щоб ці функції допомогли у формуванні якісного суддівського корпусу та організації роботи судової системи», - додав Лавринович.

Нагадаємо, вчора, 4 липня, Вища рада юстиції обрала своїм головою колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225