Додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання знань для тих, хто через хворобу або інші об'єктивні причини, підтверджені документально, не зміг взяти участі у ЗНО, розпочалася 4 липня і триватиме до 11 липня.

Про це повідомив на засіданні Верховної Ради міністр освіти і науки Дмитро Табачник.

Говорячи про підсумки ЗНО нинішнього року, міністр зазначив, що для участі у ньому зареєструвалося 322 тис. 548 чол., із них близько 25% - випускники минулих років.

За словами Табачника, рейтинг предметів у цьому році порівняно з 2012 роком дещо змінився: «Вперше за всі роки проведення ЗНО на друге місце серед обраних предметів, найбільш популярних серед абітурієнтів, вийшла математика», передає «УНІАН». Табачник нагадав, що минулого року на другому місці була історія України.

Міністр повідомив, що цього року понад 97% зареєстрованих абітурієнтів пройшли тестування з української мови та літератури, 61,5% - з математики, а на третьому місці (близько 60,6%) - історія.

Він підкреслив, що підвищився інтерес абітурієнтів до таких предметів, як фізика, хімія, у той же час зменшився інтерес до географії, всесвітньої історії та біології.

Також Табачник зазначив, що «у цілому ЗНО у 2013-му пройшло абсолютно організовано».

Як раніше повідомляв ForUm, у Міністерстві освіти і науки України на період проведення вступних випробувань та зарахування абітурієнтів до вищих і професійно-технічних навчальних закладів почав діяти оперативний штаб «Вступна кампанія 2013 року».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171