Україна планує закінчити узгодження тексту Угоди про асоціацію з Європейським Союзом до серпня. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході Години запитань до уряду у парламенті заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

«Ми закінчуємо міжвідомче узгодження тексту Угоди, плануємо закінчити це узгодження до кінця липня і передамо його до Міністерства юстиції України для отримання експертного висновку», - сказав міністр.

За словами Кожари, країни Європейського Союзу почали більш прихильно ставитися до можливості підписання Угоди про асоціацію з Україною.

«Євроінтеграція залишається ключовим пріоритетом для України. Позиція країн-членів ЄС щодо підписання Асоціації з Україною істотно поліпшилася. Це сталося завдяки зусиллям вищого керівництва країни і всіх органів влади», - підкреслив він.

За словами міністра, на даний момент увага ЄС прикута до змін у виборчій системі України, а також у системі правосуддя.

Кожара вважає, якщо питання підписання Угоди не буде штучно політизуватися, то Асоціація дійсно буде підписана у листопаді.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201