Президент Сирії Башар Асад в опублікованому сьогодні інтерв'ю газеті «Ас-Саура» заявив, що «життя у Сирії повертається в нормальне русло». «Нам тепер нічого боятися», - підкреслив він.

За його словами, метою змови західних і деяких арабських країн стало «руйнування інфраструктури, знищення національної економіки і створення хаосу в суспільстві Сирії».

«Вони хотіли добитися знищення сирійської держави, - вказав він. - Ми не допустили такого розвитку подій», повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Вороги Сирії, як зазначив Асад, «використовували всі доступні засоби фінансового, фізичного і психологічного тиску». «Але народ не зломлений. Коли відбувається терористичний акт, його сліди швидко усувають, і життя повертається в нормальне русло, - сказав він. - Люди ходять на роботу, навіть якщо очікують атаки терористів або вибуху в будь-який момент».

У цих умовах, як зазначив глава держави, у противників Сирії «залишається одне - вдатися до прямого військового втручання». «Проте багато хто на Заході і Близькому Сході сумніваються в необхідності або навіть виступають проти інтервенції, - підкреслив він. - Таким чином, ми зможемо подолати цей небезпечний період».

Президент також підтримав виступи єгипетського народу, підкресливши, що «відсторонення від влади Мухаммеда Мурсі означає кінець «політичного ісламу». «Будь-хто, хто використовує релігію в політичних чи партійних інтересах, неминуче програє, де б це не відбувалося - у Єгипті чи будь-якій країні світу», - вважає Асад.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167