Президент Віктор Янукович має намір сьогодні, 4 липня, передати до Верховної Ради проект змін до Конституції, які стосуються реформування судової системи. Про це він сказав, виступаючи на церемонії складання присяги суддями, вперше призначеними на посаду, повідомляє прес-служба Глави держави.

«В Україні триває реформування судової системи та пов'язаних з нею сфер суспільних відносин. Нашим пріоритетом є утвердження європейської моделі судочинства», - зазначив він.

За словами Президента, першочерговим заходом є внесення змін до Конституції України, які, відповідно до європейських та міжнародних стандартів, дозволять гарантувати незалежність суду.

«Вони покликані змінити існуючу процедуру призначення і звільнення суддів, зменшити роль політичних суб'єктів і наділити основними повноваженнями у вирішенні питань щодо суддів органи, де більшість складуть самі судді», - підкреслив Янукович.

Він підкреслив, що Венеціанська комісія здійснила експертну оцінку запропонованих змін. «І я вже сьогодні, після ретельного опрацювання наданих пропозицій, передаю цей закон на розгляд парламенту. Сподіваюся, що вирішення тих проблем, які неодноразово отримували критику і нерозуміння з боку наших європейських колег, згуртує всі політичні сили в парламенті, і зміни до Конституції отримають спільну парламентську підтримку», - підсумував Глава держави.

Як раніше повідомляв ForUm, Конституційна асамблея має намір остаточно затвердити проект концепції змін до Конституції восени 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244