Бразилія планує відкрити почесні консульства в декількох містах України. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, журналістам заявив міністр закордонних справ Бразилії Антоніо Патріота після зустрічі з міністром закордонних справ України Леонідом Кожарою.

«Я хотів би ще раз приїхати в Київ, побачити Україну в цілому. Особливо мене цікавить Одеса, де ми збираємося відкрити почесне консульство. Також йдеться про відкриття почесних консульств і в інших містах України, таких як Дніпропетровськ і Донецьк», - сказав Патріота, нагадавши, що бразильське консульство вже успішно працює у Львові.

Він також підкреслив, що Бразилія вважає Україну дуже важливим партнером у галузі торгівлі та висловив задоволення щодо зняття заборони на експорт бразильської свинини в Україну.

«Наша торгівля розвивається досить добре, і ми сподіваємося на її розширення. Будемо працювати в напрямку диверсифікації наших торгових зв'язків», - підкреслив він.

Також міністр закордонних подякував Україні за підтримку, надану Бразилії при обранні бразильської кандидатури на посаду генерального директора Всесвітньої організації торгівлі.

«Ми також співпрацюємо з Україною по лінії взаємної підтримки кандидатур на різні посади, в тому числі йдеться про посади в Раді безпеки ООН», - підсумував він.

На закінчення дипломат зазначив, що Бразилія з цікавістю спостерігає за процесом, який відбувається у переговорах між Україною та Європейським Союзом, між нашою державою та Росією, Білоруссю і Казахстаном.

Як раніше повідомляв ForUm, Бразилія хоче направляти в Україну студентів для навчання у сферах високих технологій.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196