Міжурядова зустріч на рівні прем'єрів України та Росії відбудеться 12 липня у Сочі. Як передає кореспондент ForUm'у, про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров на брифінгу.

«Уряд серйозно готується до широкої дискусії під час цієї зустрічі. У ній візьмуть участь керівники міністерств і відомств, які працюють за основними напрямами українсько-російського співробітництва», - сказав він.

Крім того, за його словами, у дискусії може взяти участь представник уряду України у колегії Євразійського економічного союзу, питання щодо призначення якого КМУ розгляне сьогодні.

«Уряд ніколи не знімав з порядку денного завдання щодо поглиблення співпраці з країнами Митного союзу та СНД. Тому сьогодні ми розглянемо питання призначення уповноваженого представника уряду України у колегію ЄврАзЕС. На цього представника покладатиметься дуже відповідальна місія», - заявив Азаров.

Зокрема, за словами прем'єра, Україні необхідно швидко налагодити механізм «прогнозованих, стабільних, безконфліктних відносин з митним об'єднанням на Сході».

Нагадаємо, 31 травня у Мінську прем'єр-міністр України Микола Азаров і голова Євразійської економічної комісії Віктор Христенко підписали меморандум про поглиблення взаємодії між ЄЕК і Україною. Меморандум передбачає надання Україні можливості мати представника в ЄЕК і отримати статус спостерігача в Євразійському економічному союзі з 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

351