Незважаючи на складні погодні умови, українським аграріям вже вдалося зібрати більше шести мільйонів тонн зерна. Про це в ході засідання Кабінету Міністрів заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, повідомляє кореспондент ForUm'у.

«В Україні, незважаючи на те, що на більшій території країни йдуть дощі, почалися жнива. У 15 областях і АР Крим хлібороби зібрали ранні зернові та зернобобові культури на площі 2,6 млн гектарів, що вдвічі більше, ніж торік. Вже сьогодні аграрії зібрали більше 6 млн тонн зерна, і це тільки початок. Його цілком можна назвати оптимістичним», - вважає глава уряду.

Прем'єр зазначив, що понад мільйон тонн зерна зібрано в Одеській і Миколаївській областях, а також до мільйонного рубежу наближаються господарства Дніпропетровської області.

«Завдяки тому, що в нинішньому році був забезпечений значно кращий догляд за посівами, зросла врожайність зернових в усіх регіонах. Вона становить майже 24 центнери з 1 гектара, тоді як торік було трохи більше 16 центнерів. Фахівці вважають, що ми отримаємо урожай зернових приблизно на 10-12 млн тонн більше, ніж торік», - сказав він.

Таким чином, за словами Азарова, в Україні може бути зібрано близько 54 млн тонн зернових і зернобобових культур.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров зажадав мінімізувати втрати врожаю через тривалої зими.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243