Подія у Миколаївській області не стане причиною відставки міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, журналістам заявив народний депутат України від фракції ПР Володимир Олійник.

«Підстави (для відставки - Ред.) тільки тоді виникають, коли немає адекватної реакції. Якщо сьогодні реакція міністра була адекватною, був відсторонений один керівник і інший, а генеральний прокурор звільнив прокурора району за неналежний контроль, напевно, він діяв правильно - зараз йде службове розслідування, притягнуті до відповідальності, і тільки тоді можна дати оцінку», - сказав Олійник .

Крім того, нардеп зазначив, що Захарченко не може нести персональну відповідальність за роботу всіх міліціонерів України.

«Не можна перекласти персональну відповідальність за дії працівника міліції, якогось лейтенанта, якогось постового або співробітника патрульної служби. Інакше треба щоразу міністра звільняти. Принцип повинен бути інший: покарані повинні бути ті, хто скоїв цей злочин, і тут, наприклад, я вважаю, що треба брати (ситуацію) під особливий контроль і не робити вигляд, що це виняток. Треба говорити про проблеми, які існують у наших правоохоронних органах, і реформувати їх, не просто змінивши назву, а й щод підбору кадрів», - зазначив він.

Як раніше повідомляв ForUm, міліціонер і таксист затримані за підозрою у скоєнні згвалтування, розбійного нападу та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень у Врадіївці Миколаївської області. У причетності до злочину підозрюється ще один міліціонер.

Вчора в смт Врадіївка більше тисячі місцевих жителів почали штурм райвідділу міліції, вважаючи, що ще одного учасника злочину, міліціонера, безпідставно залишили на волі. Люди намагалися силою потрапити в будівлю райвідділу міліції, застосувавши сльозогінний газ.

Наказом міністра внутрішніх справ від займаних посад відсторонені начальник МВС у Миколаївській області Валентин Парсенюк і керівник Врадіївського райвідділу міліції.

Крім того, генеральний прокурор Віктор Пшонка за неналежне виконання своїх функціональних обов'язків у сфері забезпечення нагляду за законністю при проведенні слідства органами внутрішніх справ звільнив прокурора Врадіївського району Миколаївської області Сергія Мочалка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220