В Інтернет потрапили страшні кадри відео, на якому відображена страта сирійськими бойовиками священика-францисканця.

Про вбивство католицького священнослужителя Франсуа Мурада повідомлялося ще 24 червня, але ніякі деталі не розголошувалися. Зараз інформагентство Ватикану news.va опублікувало подробиці.

49-річний Мурад був убитий 23 червня на півночі Сирії, в населеному пункті Гассаньєх. Вважається, що на обитель, де жив священик, напали бойовики, пов'язані з угрупованням Джабхат аль-Нусра. Монастир розграбували і зруйнували.

На викладеному в мережу відео зафіксоване вбивство двох чоловіків. Один із них дуже схожий на Мурада. Із субтитрів англійською мовою, накладених на відео, випливає, що священнослужителя стратили через його зв'язки з урядовими військами Сирії.

Судячи з відео, голову у священика і ще одного нещасного відрізали ножем на очах у екзальтованого натовпу, в якому були присутні і діти. За кадром чути вигуки «Аллах акбар» та гасла російською «Давай, не кучкуйтесь!» Деякі видання припускають, що фрази російською викрикував хтось із північнокавказьких бойовиків, які виступають на боці сирійських терористів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

395