Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк доручив профільним ЦОВам і департаментам невідкладно відреагувати на звернення селян, що надійшли до Call-центру Мінагрополітики.

Саме туди аграрії поскаржилися на місцевих чиновників, які відмовляються оформляти документи на виплату грошових дотацій.

За минулий тиждень лідерами за кількістю звернень стали сільгоспвиробники з Івано-Франківської, Дніпропетровської та Луганської областей. У своїх зверненнях до Call-центру Мінагрополітики аграрії поскаржилися, що місцеві органи влади відмовляються приймати документи на виплату державної дотації. А сільгоспвиробники з Луганської області розповіли, що м'ясопереробні підприємства відмовляються приймати у них худобу, за здачу якої держава надає фінансову допомогу.

Зараз Присяжнюк уже доручив профільним ЦОВам і департаментам відомства відреагувати на скарги в максимально стислі терміни.

У цілому ж аграріїв і фермерів, які активно звертаються до Call-центру, цікавили процедура отримання державної дотації за утримання молодняка ​​ВРХ, за здану на забій худобу, компенсацію за придбання доїльної установки, вартість ветеринарних послуг, земельні питання, закупівельна ціна на молоко і т. п.

Нагадаємо, що свою роботу Консультаційний центр при Мінагрополітики розпочав у травні 2012 року за ініціативою Миколи Присяжнюка. За цей час Call-центр обробив близько 70 тисяч звернень селян.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195