Територіальні органи Міністерства доходів і зборів розіслали понад 244 тис. повідомлень-рішень про сплату податку на нерухомість. Після отримання квитанції громадяни повинні заплатити певну суму податку протягом 60 днів, повідомляє прес-служба відомства.


«У разі незгоди з нарахованою сумою податку власники житла можуть звернутися до податкових інспекцій для уточнення і звіряння даних», - нагадали в Міністерстві.

Крім того, платники можуть звернутися до фахівців Міндоходів і для визначення житла, на яке буде застосовуватися пільга. Згідно із законодавством, квартири і житлові будинки, площа яких не перевищує 120 м. кв. і 250 м.кв. відповідно, не оподатковуються. Податок сплачується тільки за ті метри, що перевищують вказані квадрати. Однак така пільга застосовується тільки до одного з об'єктів житлової нерухомості. Тому власники кількох квартир або будинків можуть звернутися в податкові інспекції для нарахування пільги на той об'єкт, який вважають за доцільне.

За статистикою Міндоходів, з початку року до бюджету вже сплачено 8,5 млн грн податку на нерухомість. Юридичні особи нарахували і виплатили 7,3 млн грн, фізичні особи - 1,2 млн грн.

Нагадаємо, що податок на нерухомість введений з 1 січня 2013 р. Оподатковуються будівлі, які належать до житлового фонду, а саме - житлові будинки, прибудови до них, житлові будинки садибного типу, квартири, котеджі та кімнати у багатосімейних квартирах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

430