Велосипедист-любитель з міста Білопілля Сумської області Ігор Кальченко встановив рекорд проїзду по Україні від її східного кордону до західного. Цю дистанцію він подолав за неповні 5 діб або 109 годин і 9 хвилин.

«Я роблю це не для себе, а для підростаючого покоління. У мене є син і племінник, яких я хочу стимулювати до занять спортом», - сказав після фінішу Кальченко.

Результат соло-марафону «Від краю до краю» залишилося зафіксувати в Національному реєстрі рекордів України. Попереднє досягнення на такій же дистанції склало 9 днів.

У цілому спортсмен подолав 1 810 км від села Ізварине Луганської області до міста Чоп Закарпатської області, передає «Укрінформ».

Старт відбувся 24 червня о 22.00, фініш - 29 червня об 11.09. Час, проведений у дорозі, становив 109 годин і 9 хвилин, враховуючи час на відпочинок, сон і їжу. Всього Ігор Кальченко провів на велосипеді 69 годин. Велосипедист рухався з середньою швидкістю 26,23 км/год.

Торік Ігор Кальченко вже спробував свої сили у подібному веломарафоні, результат якого, однак, не претендував на рекорд. Тоді він проїхав від східного до західного кордону за 98 годин. Цього року рекордсмен планував подолати дистанцію за 90 годин, однак йому завадили погодні умови.

Ігор Кальченко живе в Білопіллі, але протягом 10 останніх років працює на ПрАТ «Сумське НВО ім. М.В.Фрунзе». Щодня на роботу і з роботи Ігор їздить на велосипеді, тобто щодня долає дистанцію 100 км.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227