Шевченківський районний суд Києва на 10 липня переніс розгляд кримінального провадження за звинуваченням Вадима Тітушка у побитті журналістки Ольги Сніцарчук і фотокореспондента Владислава Соделя під час акції опозиції 18 травня.

Таке рішення оголосила головуючий суддя Лариса Радуцька.

Вона прийняла це рішення за клопотанням прокурора Шевченківської прокуратури столиці Віктора Любимова у зв'язку з тим, що один зі свідків у справі - журналістка Валерія Івашкіна - не з'явилася на сьогоднішнє засідання.

У ході судового засідання після перерви суд заслухав свідчення ще двох свідків.

Крім того, щоб підтримати потерпілих, до суду прийшов народний депутат України Петро Порошенко, повідомляє «УНІАН».

Після закінчення судового засідання Любимов повідомив журналістам, що прокуратура передала до суду матеріали іншої справи щодо інциденту 18 травня і не виключив можливості її об'єднання зі справою Тітушка.

«Було виділено особливе кримінальне провадження, на даний час досудове розслідування щодо групи осіб вже закінчено і обвинувальний акт з реєстром матеріалів переданий до Шевченківського районного суду по суті», - зазначив Любимов.

Засідання суду 10 липня розпочнеться о 15.00.

Нагадаємо, у червні прокуратура Шевченківського району Києва затвердила і направила до суду обвинувальний акт відносно 20-річного Вадима Тітушка, підозрюваного у хуліганських діях й умисному перешкоджанні діяльності журналістів під час масових заходів.

Шевченківським райуправлінням міліції у зв'язку з подіями 18 травня в центрі Києва розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 КК України «Хуліганство» та ч. 1 ст. 171 КК України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

Під час акції опозиції 18 травня молоді люди почали бійку, під час якої постраждали журналіст «5 каналу» Ольга Сніцарчук і фотограф газети «Комерсант-Україна» Влад Содель.

За підозрою в нападі затримали Вадима Тітушка. 22 травня суд відпустив його під заставу і підписку про невиїзд.

Тим часом у Партії регіонів вважають, що документальних доказів побиття журналістів у Києві немає. Про це під час візиту до Дніпропетровська заявила перший заступник глави парламентського комітету з питань свободи слова, народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245