Законопроекти про використання фінансових векселів, які Верховна Рада розглядатиме цього тижня, є цікавими для бізнесу. Як передає кореспондент ForUm'у, про це на брифінгу заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Чи наберуть ці законопроекти достатню кількість голосів, буде ясно в залі. А щодо нашої позиції, яка сьогодні погоджена, то, як мені здається, ці пропозиції цікаві представникам бізнесу», - зазначив він.

За його словами, цими законопроектами пропонується ввести норму про 5-процентну маржу. «Також буде введена норма, що протягом року 20% вексельної суми можна погашати будь-якими податками. Мені бачиться, що цей вексель може стати заставним і під нього можна буде взяти кредит. А раз так, він є фінансовим інструментом, який дозволяє бізнесу вирішувати питання», - сказав Єфремов.

Нагадаємо, 14 травня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №2847 «Про внесення змін до Податкового кодексу України» щодо вдосконалення процедури щодо фінансових векселів.

Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов просить Верховну Раду розглянути законопроекти, що стосуються розрахунків за векселями.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

257