Понад 50 працівників ЗМІ отримали поранення, потерпіли від свавілля поліції або маніфестантів у ході заворушень, викликаних вуличними протестами у кількох бразильських містах у середині червня, повідомляє у суботу агентство Ассошіейтед Прес з посиланням на Асоціацію журналістів Бразилії.

Згідно з даними асоціації, 34 журналісти стали жертвами «агресії, ворожих дій або погроз з боку офіцерів поліції». Шість кореспондентів були заарештовані, деякі всього на кілька хвилин, однак дехто провів під вартою до трьох днів. Дванадцять працівників ЗМІ отримали поранення внаслідок дій протестувальників, зазначають журналісти асоціації, повідомляє РІА «Новости».

Приводом до масових протестів, які почалися у Бразилії майже три тижні тому, стало підвищення вартості проїзду у громадському транспорті на 20 сентаво (близько трьох рублів). Бразильці також незадоволені недостатнім фінансуванням освіти і охорони здоров'я. Опитування бразильського видання Epoca показало, що вимоги учасників акцій протесту підтримують у цілому приблизно 75% жителів країни.

Як раніше повідомляв ForUm, Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам утриматися від відвідування центральних районів низки бразильських міст, охоплених акціями протесту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195