США підтвердили у п'ятницю інформацію про загибель американського громадянина під час заворушень у Єгипті.

«Ми можемо підтвердити, що американський громадянин був убитий в Олександрії, у Єгипті», - заявив представник держдепартаменту Патрік Вентрелл. Раніше США дозволили частині співробітників посольства у Єгипті залишити країну, а також рекомендували своїм громадянам по можливості тимчасово утриматися від поїздок у цю країну, повідомляє РІА «Новости».

У ході заворушень загинув громадянин США, 21-річний Ендрю Барус. Невідомі вдарили його ножем під час зйомки акцій протесту і сутичок між прихильниками єгипетського президента і його противниками. В Олександрії Барус працював викладачем англійської мови, а за кілька днів до початку заворушень до нього з проханням про зйомку матеріалів із місць подій звернулося американське інформаційне агентство.

Хвилювання спалахнули в Александрії після спроби опозиційно налаштованої молоді захопити головний офіс партії «Свободи і справедливості», політичного крила руху «Брати-мусульмани». За словами свідків подій, люди, які перебували поблизу будівлі, застосували вогнепальну зброю. Для розгону опонентів поліція застосовувала гранати зі сльозогінним газом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178