В акваторії Бердянської затоки (Запорізька область) проходить чемпіонат України з плавання на відкритій воді серед дорослих і Кубок України серед юніорів, де чемпіонами країни стали Ольга Береснєва та Ігор Червінський.

Як повідомляє прес-служба Федерації плавання України, чемпіоном України на дистанції 5 км серед чоловіків став учасник Олімпійських ігор у Лондоні Ігор Червінський (м.Харків). Друге місце зайняв бронзовий призер чемпіонату Європи 2011 року Ігор Снітко (м.Харків). Трійку призерів замкнув Володимир Воронько із Кривого Рогу (Дніпропетровська область), повідомляє «УНІАН».

Чемпіонкою України на дистанції 5 км серед жінок стала учасниця двох Олімпійських ігор Ольга Береснєва із Маріуполя (Донецька область). Друге місце посіла чемпіонка України з плавання у басейні на дистанції 800 м Ксенія Скрипель (м.Харків). Третє місце - у Марини Кирик (м.Рівне), яка була першою і на Кубку України серед дівчат.

Цього року у змаганнях бере участь рекордна кількість плавців - 64 спортсмени, серед яких учасники і призери Олімпійських ігор, чемпіонатів Європи та України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

266