У МЗС України сподіваються, що наступного тижня двоє українських альпіністів, які залишилися у столиці Пакистану місті Ісламабаді для координації роботи з повернення спорядження, разом з цим альпіністським спорядженням повернуться в Україну. Про це повідомив на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

За його словами, двоє українців залишилися в Ісламабаді для координації роботи з повернення спорядження, яке належить членам експедиції і залишилося на місці трагедії.

В даний час це спорядження, вага якого понад півтонни, збирають військові підрозділи Пакистану, повідомляє «УНІАН».

«Ми сподіваємося, що найближчим часом це спорядження буде доставлене у місто Ісламабад, після цього двоє українських альпіністів, які залишилися в Ісламабаді, разом зі спорядженням прибудуть в Україну. Ми сподіваємося, що це відбудеться наступного тижня», - сказав Перебийніс.

Він також повідомив, що, за інформацією МЗС України, у Пакистані триває розслідування теракту. «Ми взяли до відома заяви відповідних терористичних угруповань, які вони оприлюднили, але ми вважаємо, що остаточну відповідь на це питання має дати розслідування. Ми сподіваємося, що найближчим часом винні в трагедії будуть затримані та покарані. Пакистанська сторона запевняє нас у тому, що справа честі для них - розкрити цей злочин», - сказав Перебийніс.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 28 червня, до Харкова доставили тіла трьох українських альпіністів, загиблих у Пакистані внаслідок теракту в ніч з 22 на 23 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195