За дорученням голови Ради міністрів Криму Анатолія Могильова підготовлений перелік пляжів загального призначення з вільним доступом, у який увійшли 293 пляжі загального призначення з безперешкодним і безплатним доступом. Про це повідомляє управління інформаційної політики Радміну АРК.

Розробником документа є Міністерство курортів і туризму Криму.

Як зазначається, на громадських пляжах за плату можуть надаватися послуги пляжного сервісу. При цьому територія, зайнята платним пляжним інвентарем, не повинна перевищувати 30%.

Могильов підкреслив, що це не остаточний список. Перелік постійно оновлюється і додається. «Цього року ми активізували роботу зі знесення незаконних шлагбаумів та парканів на кримських пляжах. Спроби заробити на спільному надбанні громадян України - це спрут, який за один день знищити неможливо. Але ми системно працюємо, і це дає результати. Це не разова акція. Кожен факт незаконного обмеження доступу до громадських пляжів матиме жорсткі правові наслідки», - заявив Могильов.

Крім того, складено список лікувальних пляжів санаторіїв (71 пляж). Доступ на ці пляжні території визначає адміністрація санаторно-курортного закладу. З громадян, які не проходять лікування в даному санаторії, може стягуватися плата.

Крім цього, створено перелік дитячих пляжів Криму (70 пляжів). Стороннім особам заборонено відвідувати пляжі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Також у даний час Мінкурортів проводить роботу з визначення функціонального призначення оздоровчих пляжів. Таких пляжів налічується більше 130. Доступ на ці пляжі є обмеженим. При цьому на кілька таких пляжів забезпечений безперешкодний і безплатний вхід.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190