Українські збройні сили повинні бути боєздатними, а військовослужбовці - соціально захищеними. Як передає кореспондент ForUm'у, про це у ході урочистої церемонії випуску військових фахівців у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського заявив міністр оборони України Павло Лебедєв.

«Президентом України, Верховним головнокомандувачем Збройних сил України, урядом України затверджені і прийняті концепція, державна програма реформування та розвитку Збройних сил України на 2013-2017 рр. Основні цілі та завдання, які поставлені перед нами, це, в першу чергу, бойова підготовка, друге - здійснити модернізацію і переозброєння Збройних сил... Третє - перейти на професійну контрактну армію, четверте - соціальний захист», - сказав він.

Як передає кореспондент ForUm'у, сьогодні в Національному університеті оборони відбувся випуск близько 600 військових фахівців оперативно-стратегічного та оперативно-тактичного рівнів підготовки.

Традиційно найкращому випускнику була вручена шабля Королеви Великобританії. Її вручав посол Великобританії в Україні Саймон Сміт. У цьому році нею був нагороджений полковник Андрій Головньов.

Крім того, за успіхи у навчанні вже традиційно була вручена перехідна шабля часів Богдана Хмельницького одному із випускників.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України 26 червня затвердив проект Міністерства оборони про грошову компенсацію під оренду житла для військовослужбовців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216