Технічний директор соціальної мережі «ВКонтакте» Микола Дуров заявив, що міліція вилучила сервери компанії у Києві. Про це він повідомив на своїй сторінці «ВКонтакте».

«Сервери у Києві в даний час недоступні, оскільки їх вилучила українська міліція для слідчих дій. Розслідується справа про ухилення від податків однієї із українських компаній, яка до нас ніякого стосунку не має. Але фінансові документи цієї компанії нібито можуть перебувати на цих серверах, тому їх вилучають для перевірки», - зазначив він.

За його словами, міліція вилучила сервери без будь-яких законних підстав.

У свою чергу, засновник «ВКонтакте» Павло Дуров написав на своїй сторінці «ВКонтакте», що вартість вилученого обладнання складає півмільйона доларів.

Дуров також підкреслив, що на київських серверах зберігалися лише копії відео- і аудіоматеріалів. «Документів там не може бути суто теоретично», - сказав він.

Крім того, він заявив, що у результаті відео- та аудіоконтенту в українських користувачів вантажиться повільніше, оскільки всі дані доставляються безпосередньо із Петербурга. «Сподіваюся, що наглядові органи України оперативно вирішать питання, пов'язане з цим зловживанням: потерпають мільйони українських користувачів. Зі свого боку ми приступаємо до розширення нашого франкфуртського вузла», - підсумував Дуров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244