Компанія Chevron профінансує в Івано-Франківському університеті нафти і газу підготовку фахівців з видобутку сланцевого газу. Про це повідомив радник міністра екології та природних ресурсів України Володимир Ігнащенко на сесії Івано-Франківської облради у вівторок.

Також днями на науковій раді Західного наукового центру у Львові було прийнято рішення про створення наукового центру з розробки та підтримки рішень у галузі видобутку сланцевого газу в Україні. Даний науковий центр створено в Івано-Франківському університеті нафти і газу. Він вже зайнявся опрацюванням технологій і підготовкою фахівців зі сланцевого газу.

Нагадаємо, Chevron має намір інвестувати $25 млрд в розробку і видобуток газу сланцевих порід на Олеській площі (Львівська та Івано-Франківська області). Прогнозні ресурси запасів сланцевого газу на Олеській площі – 2,98 трлн кубометрів. Очікується, що промисловий видобуток сланцевого газу на Олеській ділянці почнеться в 2018-2019 роках.

Як повідомив 19 червня 2013 технічний директор компанії Chevron Габріел Грімальді, програма розвідки надр розрахована на 5 років.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280