Вогнище африканської чуми свиней (АЧС) в Ів’євському районі Гродненської області локалізовано, заявив журналістам міністр сільського господарства і продовольства Білорусі Леонід Заєць.

«21 червня на території села Чапунь даного району зареєстровано спалах АЧС. Про сформовану ситуацію в Білорусі були одразу поінформовані Російська Федерація, Міжнародне епізоотичне бюро. Тут же були вжиті заходи щодо локалізації даного вогнища. Був оголошений карантин, проведені обмежувальні карантинні заходи. На сьогодні можна сказати, що осередок локалізовано», - підкреслив Заєць.

При цьому роботи з недопущення розповсюдження захворювання тривають в інших районах Білорусі, у так званій першій загрозливій зоні, повідомляє «УНІАН».

Заєць зазначив, що Білорусь вперше зіткнулася з проблемою африканської чуми свиней, тому впоратися з нею допомагає в тому числі досвід, накопичений у суміжних державах, Європі. Створено республіканський штаб на чолі з віце-прем'єр-міністром Білорусі Михайлом Русим, який оперативно реагує на ситуацію і приймає необхідні рішення щодо усунення проблеми.

Також, за словами міністра, усередині країни налагоджено контроль за виробництвом комбікормів, за ввезеними комбікормами.

Як повідомляв ForUm, Україна заборонила ввезення свинини з Білорусі через виявлення на території цієї країни чуми свиней.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217