Українцям щодня пропонується 30 тисяч місць у поїздах у південному напрямку. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

«Пасажиропотік у літній період істотно зріс, особливо в південному напрямку. Так, «Укрзалізниця» за 23 дні поточного місяця змогла запропонувати 825,5 тисячі місць до Криму. Це майже на 50 тисяч місць більше, ніж торік, коли було 781000 місць», - сказав він.

За його словами, в літній період введено 93 додаткові потяги, з них 75 - до Криму, зокрема, з Києва, Дніпропетровська, Харкова, Донецька. «Щодня пасажирам пропонується до 30 тисяч місць у кримському напрямку», - зазначив Азаров.

Прем'єр підкреслив, що зараз працівниками залізничного транспорту спільно з правоохоронцями вживаються додаткові заходи з наведення порядку під час продажу квитків.

Крім того, Азаров доручив Міністерству інфраструктури підготувати пропозиції щодо поетапної заміни та модернізації рухомого складу.

«Чотири п'ятих вагонів експлуатуються понад 30 років. У найближчі роки нам доведеться системно вирішувати цю проблему. Потрібно щорічне оновлення мінімум 500 вагонів. Давайте працювати в цьому напрямку, шукати внутрішні резерви і фінансові інструменти вирішення проблеми», - підсумував Азаров.

Нагадаємо, 12 червня Азаров доручив міністру інфраструктури України Володимиру Козаку розібратися в ситуації з браком квитків на поїзди у південному напрямку.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

297