Проведення в Україні засідання Опікунської ради Єврейського агентства для Ізраїлю «Сохнут» свідчить про високу динаміку українсько-ізраїльських відносин, переконаний Президент України Віктор Янукович.

«Саме проведення в Києві цього виїзного засідання свідчить про високу динаміку українсько-ізраїльських відносин», - сказав Янукович під час зустрічі з членами Опікунської ради Єврейського агентства для Ізраїлю «Сохнут», повідомили ForUm'у в прес-службі Глави держави.

Президент нагадав, що в Україні проживає четверта за чисельністю діаспора євреїв, а дружні відносини між двома державами мають давнє коріння.

«Нам приємно, що проводиться такий форум в Україні. Сподіваюся, що він позитивно вплине на українсько-ізраїльські відносини», - сказав Президент.

У свою чергу, Голова правління Єврейського агентства для Ізраїлю «Сохнут» Натан Щаранський зазначив, що виїзні засідання Опікунської ради проводяться вкрай рідко, але для України зроблено виняток, враховуючи роль української єврейської громади у світі.

«Ми це зробили тому, що українська єврейська громада дуже важлива і в історичному плані, в плані зв'язку з Ізраїлем, і в тому, що відбувається сьогодні», - сказав він.

Щаранський позитивно оцінив процеси, що відбуваються в житті євреїв в Україні. «Ми дуже раді, що сьогодні проекти, пов'язані з єврейськими школами, єврейськими дитячими таборами і багатьма іншими аспектами єврейського життя, розвиваються», - сказав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238