У суботу вночі, 22 червня, у Житомирській області прикордонники Північного регіонального управління спільно з працівниками митниці затримали кілька гужових возів, навантажених 4 тоннами насіння маку, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.
 
Невідомі рухалися в напрямку українського населеного пункту Копище і білоруського Мілошевичі. Під час затримання порушників правоохоронці зустріли досить жорсткий фізичний опір з боку невідомих осіб. У підсумку прикордонники та митники змушені були здійснити декілька попереджувальних пострілів вгору, а коли це не дало ефекту - застосувати спецзасоби для відстрілу гумових куль для ураження порушників. Невідомі з частиною товару кинулися навтьоки.
 

Організувавши пошук, поблизу села Копище Олевського району прикордонники виявили 2 гужові вози та 107 тюків, в яких знаходилося майже 4300 кілограмів насіння маку.

Про дану подію прикордонники відразу повідомили співробітникам МВС, СБУ та прокуратури. Під час розшукових заходів було встановлено 9 осіб, які, можливо, причетні до протиправної діяльності. Проводяться перевірочні заходи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249