Міністри закордонних справ країн Євросоюзу погодилися з пропозицією Німеччини заморозити переговори про приєднання Туреччини до ЄС приблизно на чотири місяці.

Черговий раунд переговорів Туреччини і ЄС повинен був початися цієї середи. Однак Німеччина, Австрія і Нідерланди розкритикували турецьку владу за жорстке придушення антиурядових виступів, повідомляє «ВВС».

У вівторок, 25 червня, турецька поліція заарештувала в Анкарі ще як мінімум 20 осіб за звинуваченням у нападі на поліцейських при розгоні масових маніфестацій. За даними турецьких ЗМІ, затриманих також звинуватили в приналежності до «терористичної організації».

Туреччина почала переговори про вступ до Євросоюзу у 2005 році одночасно з Хорватією, яка приєднається до 27 країн-учасниць блоку вже наступного місяця.

Нагадаємо, протести в Стамбулі спалахнули 31 травня після жорсткого придушення поліцією мирної екологічної акції. Згодом опозиційні виступи пройшли в столиці Туреччини Анкарі та інших містах країни.

Влада жорстко відреагувала на виступи демонстрантів, застосовуючи для розгону акцій водомети і сльозогінний газ. У більшості випадків спроби розгону закінчувалися сутичками маніфестантів з поліцією.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

318