Німеччина сподівається, що восени Україна і Європейський Союз підпишуть Угоду про асоціацію. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив федеральний міністр закордонних справ ФРН Гідо Вестервелле під час зустрічі з міністром закордонних справ України Леонідом Кожарою.

Глава МЗС Німеччини зазначив, що після зустрічі з українською стороною можна говорити про конструктивний діалог і позитивні сигнали у питанні відносин України та ЄС.

Більше того, уточнив Вестервелле, ЄС бачить Україну як частину Європи. «Україна - це невід'ємний міст між Сходом і Заходом, і ми сподіваємося бачити вашу країну у спільноті тих, хто проповідує європейські цінності», - заявив він.

При цьому міністр визнав, що зараз Україна перебуває на роздоріжжі. Він також висловив сподівання, що українська влада зробить правильний вибір у бік європейських цінностей і демократії.

У зв'язку з цим Вестервелле позитивно оцінив шанси України підписати Угоду про асоціацію восени цього року. «Я сподіваюся, що угоди все-таки будуть підписані. Але, незважаючи на багато позитивних зрушень України у питанні євроінтеграції, є ще багато того, що ви повинні зробити. Наприклад, це кроки у системі правосуддя та юстиції», - зазначив він.

Крім того, Вестервелле зазначив, що пропозиція німецької сторони про лікування Юлії Тимошенко залишається у силі.

Глава МЗС Німеччини також додав, що в цілому сьогоднішня зустріч справила на нього позитивні враження і він сподівається, що вони збережуться і надалі.

У свою чергу, Кожара підкреслив, що Україна сподівається на підтримку Німеччини у питанні євроінтеграції. «Німеччина - найбільша країна в Європі і її думка буде вирішальною. Враховуючи сигнали після сьогоднішньої зустрічі, ми сподіваємося на тісну співпрацю наших країн», - зазначив він.

Міністр також додав, що 2 липня у Берліні він проведе зустріч зі своїми німецькими колегами, на якій обговорюватимуться питання підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Нагадаємо, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною. Документ містить не тільки політичну складову, але також передбачає створення зони вільної торгівлі Україна-ЄС.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

369