Президент України Віктор Янукович вимагає від керівників центральних органів виконавчої влади неухильного дотримання Указу «Про заходи щодо забезпечення здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади на відповідній території».

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«До кінця червня, оскільки тут присутня більшість міністрів, голів комітетів, якщо не будуть виправлені помилки і не буде виконуватися Указ, на початку липня будуть звільнені з посад міністри і голови комітетів. Щоб ви про це знали», - заявив Янукович на засіданні Ради регіонів у Луганську.

Нагадаємо, Янукович доручив посилити роль місцевих органів влади.

Президент України Віктор Януковича 24 травня підписав Указ «Про заходи щодо забезпечення здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади на відповідній території».

Підписанням цього документу Глава держави демонструє послідовну і системну позицію щодо вирішення питання посилення ролі місцевих органів влади з належним забезпеченням їх ресурсами і повноваженнями для здійснення покладених на них обов'язків.

Згідно з Указом, Глава держави доручає Кабінету Міністрів підготувати і подати у тримісячний строк для внесення Президентом на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до деяких законів. Документом слід передбачити, зокрема, визначення механізму передачі місцевим державним адміністраціям повноважень органів виконавчої влади вищого рівня, в тому числі повноважень територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, вдосконалення механізму взаємодії центральних органів виконавчої влади з місцевими державними адміністраціями, а також затвердити у двомісячний строк порядок координації головами місцевих державних адміністрацій діяльності територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, забезпечення належного виконання покладених на ці органи завдань.

Як повідомляв ForUm, в Адміністрації Президента України пропонують м'яку модель реформи місцевого самоврядування.

Президент України Віктор Янукович ініціював зміну процедури призначень голів представництв центральних органів виконавчої влади в регіонах.

Тим часом, Президент України Віктор Янукович розкритикував нинішню систему самоврядування і заявив, що найближчим часом в Україні буде затверджена Концепція розвитку місцевого самоврядування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

383