На дискусії про політичну інтеграцію в рамках Євразійського союзу, який повинен бути створений у 2015 році на базі Митного союзу і Єдиного економічного простору Росії, Білорусі та Казахстану, накладено «табу».

Про це заявив перший заступник голови уряду Російської Федерації Ігор Шувалов під час Петербурзького міжнародного економічного форуму.

«Ми, працюючи у форматі Білорусь, Казахстан Росія, не будуємо ніякої політичної інтеграції», - сказав Шувалов і додав, що керівництво трьох країн ставиться до цього лише як до зростаючої економічної потужності, яка, можливо, призведе до певних нових політичних інститутів.

«Ніяких політичних амбіцій при створенні Євразійського союзу (немає)», - підкреслив він.

«На рівні лідерів, урядів, експертів до питань політичної інтеграції ніхто не доторкається. Це таке собі табу. Ніхто не хоче посилати, що ми поки що в рамках трійки, а потім і, маючи нових членів Євразійського союзу, готові утворити деякі політичні наддержавні інститути», - сказав він, повідомляє «УНІАН».

Шувалов зазначив, що в той же час в країнах трійки є люди, особливо старшого покоління, які хотіли б, щоб реалізовувалася в тому числі і політична інтеграція, оскільки вони пам'ятають Радянський Союз. Однак цього немає в порядку денному робочих органів ЄЕП і на рівні двосторонніх контактів, додав він.

«Ми будуємо і концентруємо свою увагу виключно на питаннях економічного порядку і створенні інститутів, які сприятимуть економічному зростанню», - сказав він.

Шувалов упевнений, що майбутнього Євразійського економічного союзу бояться, бо він буде потужним економічним гравцем.

Нагадаємо, 31 травня прем'єр-міністр України Микола Азаров і голова колегії Євразійської економічної комісії Віктор Христенко підписали в Мінську меморандум про поглиблення взаємодії між ЄЕК і нашою країною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229