Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ переніс розгляд касаційної скарги на вирок колишньому депутату Луганської міської ради Роману Ландику, яким він був засуджений до 3 років позбавлення волі зі звільненням від покарання під випробувальний термін 2 роки за побиття дівчини, на 18 липня.

Про це сказав головуючий суддя Сергій Слинько.

Судове засідання розпочнеться о 10:00.

Суд переніс розгляд касації у зв'язку з хворобою Ландика, повідомляють «Українські новини».

В електронному повідомленні, яке надійшло на адресу суду, екс-депутат вказує, що він перебуває на стаціонарному лікуванні і просить без його участі справу не розглядати.

Нагадаємо, раніше Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ переніс розгляд касаційної скарги на вирок колишньому депутату Луганської міської ради Роману Ландику на 20 червня через його хворобу.

19 січня 2012 р. Ленінський районний суд Луганська засудив Ландика за побиття дівчини до 3 років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном 2 роки, а також ухвалив звільнити його з-під варти в залі суду під підписку про невиїзд.

Ландик звинувачувався в тому, що у ніч на 5 липня 2011 р. побив потерпілу Марію Коршунову у ресторані «Баккара» в Луганську.

При цьому 1 грудня Ландик попросив суд залучити Коршунову до кримінальної відповідальності, оскільки, на його думку, під час конфлікту в ресторані з її боку була спроба його вбивства, оскільки Коршунова завдала йому тілесні ушкодження, після яких йому знадобилася медична допомога.

Сторона звинувачення при цьому вбачала в діях Ландика під час конфлікту зухвалість та агресію по відношенню до постраждалої.

Сам Ландик також заявляв, що вважає себе заручником політичних репресій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151